nieuws

Fin wil Titanic-hotel bouwen

Hotel

Om meer toeristen naar Noord-Finland te lokken, wil een excentrieke Finse zakenman de Titanic op originele grootte nabouwen.

Fin wil Titanic-hotel bouwen

Dat meldt het Belgische blad De Morgen. Het plan is afkomstig van zakenman Toivo Sukari. De Fin bezit al een meubelketen en een winkelcentrum. De volgende stap van de uitbreiding van zijn imperium is een winkelcentrum in het noorden van Finland.

Omdat die regio naar zijn mening te weinig toeristen trekt, is hij van plan om zelf een attractie te bouwen: een levensgrote kopie van rampschip Titanic. Het schip zou, net als het origineel, 269 meter lang zijn en mogelijk als hotel kunnen dienen. De bouw kost tussen de 30 en 40 miljoen euro, volgens Sukari.

De originele Titanic zonk in april 1912 na botsing met een ijsberg. De kopie zal zo’n ramp bespaard blijven, meldt ook de Engelstalige pers: Sukari wil het schip op land plaatsen.

Reageer op dit artikel