nieuws

Flexibiliteit: les voor Nederlands hotelpersoneel

Hotel

Nederlands hotelpersoneel is niet flexibel en leergierig genoeg. Althans, dat zegt de Egyptische Ayman Ashor. Hij werkte tien jaar in Nederland en werkt nu in het Concorde hotel in de Verenigde Arabische Emiraten.

Flexibiliteit: les voor Nederlands hotelpersoneel

Volgens Ashor kunnen Nederlanderse hotelliers en hun personeel veel leren van de flexibiliteit en instelling van personeel uit de VAE. ‘Het personeel is erg flexibel. Mensen van verschillende nationaliteiten komen hier om te werken. Ze leven van hun werk en beseffen hoe belangrijk dit is. Ze hebben misschien niet hetzelfde opleidingsniveau gehad als in Nederland, maar je ziet dat ze zich veel sneller ontwikkelen. Bijna iedereen heeft een doel en wil groeien in zijn vak.’

Als manager van een hotel in de VAE moet je volgens Ashor operationeel ingesteld zijn. Groot verschil met Nederland is ook dat je als manager bovenop de sales moet zitten: overal je neus laten zien zorgt voor een goede benchmarkt.

Voordeel van het runnen van een hotel in een land als dit, is volgens Ashor de relatief goedkope inzet van personeel en materiaal. Erg gunstig, meent hij. ‘zo heb je de kans dat je veel dingen zelf kunt doen en niet uit hoeft te besteden. Dat is erg prettig, want dan ben je zeker van de kwaliteit die je biedt aan gasten. Ik heb bijvoorbeeld 37 medewerkers die alleen in de keuken werken: slagers, bakkers, pastry, mensen die vis bereiden.’

Ashor zei dit in een interview met Misst Horeca.nl. Klik hier om het hele interview te lezen.

Reageer op dit artikel