nieuws

Floris Jan Zwaag directeur Cruise Hotel

Hotel

Floris Jan Zwaag wordt de nieuwe directeur van het Cruise Hotel op de ss Rotterdam, het enorme cruiseschip dat begin augustus in Rotterdam aanmeert. Zwaag is nu nog directeur van het Delta Hotel in Vlaardingen.

Floris Jan Zwaag directeur Cruise Hotel

De overstap van Zwaag wordt bevestigd door Lucas Petit, eigenaar van Hoscom, het moederbedrijf van zowel het Delta Hotel als het Cruise Hotel.

‘Zwaag weet als geen ander hoe mensen in een belevingshotel kunnen functioneren en er leiding aan te geven’, motiveert Petit de transfer van Zwaag. Floris Jan Zwaag, die in 2004 met zijn team de Dutch Hotel Award in de wacht sleepte, stapt eind van het jaar over. Petit is inmiddels een procedure gestart om een opvolger te vinden.

Het Cruise Hotel is het hotel met 257 kamers aan boord van de ss Rotterdam. De ss Rotterdam was het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn en heeft tussen 1959 en tweeduizend vele wereldreizen en cruises gemaakt.

‘Begin augustus wordt het schip overgebracht van het Duitse Willemshaven naar Rotterdam. Het komt te liggen aan het Derde Katendrechtse Hoofd. Vanaf dat moment begint de afbouw en de zoektocht naar zo’n vijftig medewerkers’, stelt Petit, die hoopt per 1 januari het cruisehotel te openen.

Het Cruise Hotel mikt op de zakelijke gast die een aansprekend hotel zoekt. Daarnaast biedt het drijvende hotel de mogelijkheid tot het houden van congressen tot duizend bezoekers. Ook toeristen en zijn welkom om te overnachten of te komen eten, te meer omdat er volgens Petit ‘veel emotie is rondom het schip’.

Bekijk hier de vacature van het Delta Hotel.

Reageer op dit artikel