nieuws

FNV: ‘Informatie van curator GT veel te traag

Hotel

Vakbond FNV wordt te laat en minimaal geïnformeerd over de toekomst van de failliete hotels van Golden Tulip. Dit zegt Harry de Wit van horecavakbond FNV. ‘Pas als alle overnemende partijen bekend zijn, kunnen we concreet iets doen voor onze leden.

FNV: ‘Informatie van curator GT veel te traag

De Wit uit stevige kritiek op de curatoren. ‘De curatoren informeren ons te traag en maar mondjesmaat.’ De vakbondsman spreekt van ‘slechte communicatie’. ‘Dit beperkt ons in onze mogelijkheden. Ook voor ons heel frustrerend.’

De Wit heeft dan ook alle begrip voor de teleurstelling onder de personeelsleden van de failliete hotels. ‘Die gebrekkige informatie zorgt voor veel onzekerheid bij het personeel. Dat dit emotionele reacties oplevert, begrijp ik.’ Veel medewerkers van Golden Tulip hotels uitten de afgelopen dagen hun ongenoegen over de FNV in reacties op de berichtgeving over Golden Tulip.

Geen verplichtingen

FNV gaat de onderhandelingen in met als uitgangspunt gelijke arbeidsvoorwaarden en gelijke gerechten voor de personeelsleden. ‘Maar het is een lastige positie vanwege het faillissement. Overnemende partijen hebben geen verplichtingen ten aanzien van het personeel. Natuurlijk zullen ze vakbekwaam personeel waarderen, maar zekerheid heeft niemand.’

Kapitaal

De Wit voegt er aan toe dat het ook per hotel verschillend kan uitpakken. ‘Afhankelijk van de partij die het overneemt. De ene is kapitaalkrachtiger dan de andere. Wat zeker is dat wij als vakbond ons voor iedereen in gaan zetten. Maar zoals ik al zei, nu kunnen we nog weinig doen omdat de kopers nog niet bekend zijn gemaakt.’

Harry de Wit is FNV bestuurder voor de cateringsector, hij heeft het Golden Tulip dossier van zijn collega Frans Wendelgelst overgenomen vanwege zijn vakantie.

Lees de reacties onder de volgende berichten:

Reageer op dit artikel