nieuws

Fors meer betalen voor brandmeldingen

Hotel

Hotels in Noord-Holland moeten voor het automatisch doormelden van brand aan de brandweerkorpsen fors meer betalen dan vorig jaar. Ze zijn dan ook woest over de een tariefsverhoging van maar liefst 85 procent.

Fors meer betalen voor brandmeldingen

De hotels betaalden vorig jaar nog 198 euro om brandmeldingen automatisch te laten doorgeven aan de meldkamer van de brandweer. Dit jaar bedraagt het tarief 370 euro. Een prijsverhoging van 85 procent.

Misbruik maken van monopolie positie, stelt voorzitter Frans Baars van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Noord-Holland. Hotels hebben afgelopen week een brief ontvangen van de Veiligheidsregio over de tariefsverhoging. Ze zijn verplicht branden te melden.

Een woordvoerder van de brandweer zegt op de website van het Noordhollands Dagblad ‘dat de kosten neergelegd moeten worden waar ze thuishoren’. Ondanks de riante verhoging van 85 procent behoort de regio Noord-Holland volgens de woordvoerder tot de goedkoopste van het land.

Reageer op dit artikel