nieuws

Fors overschot hotelkamers dreigt in Eindhoven

Hotel

De Eindhovense hotelmarkt wordt bedreigd met een overvloed aan hotelkamers. Uit berekeningen blijkt dat tot 2015 ruimte is voor 450 extra kamers. Bij de gemeente zijn diverse aanvragen binnengekomen voor totaal 1.100 kamers.

Fors overschot hotelkamers dreigt in Eindhoven

En dus dreigt een flink overschot, schrijft het Eindhovens Dagblad. De krant baseert haar berichtgeving op een onderzoek van Horwath HTL, uitgevoerd in opdracht van de gemeente.

De onderzoekers stellen dat als de helft van de aanvragen wordt ingediend, er al sprake is van een overschot. Ze gaan er van uit dat niet alle aanvragen daadwerkelijk worden gerealiseerd.

Eindhoven telt momenteel vijftien hotels met in totaal 1452 kamers. Bekend is dat Softiel Cocagne gaat groeien met 55 kamers naar 315. Daarmee is het het grootste hotel van de stad. Daarnaast zijn er plannen voor een nieuw NH Hotel, een designhotel van Holland Art Gallery en het Art Woonhotel in bij de Lichttoren.

Reageer op dit artikel