nieuws

Frans Hazen steunt cao-kritiek tophotels

Hotel

Frans Hazen, sectorvoorzitter Hotels van KHN, ondersteunt het bezwaar van de Amsterdamse tophotels tegen de loonstijging van 1,5 procent over twee jaar die nu op tafel ligt als onderdeel van de nieuwe horeca CAO. ‘Veel bedrijven zijn inmiddels als een porseleinkast. Daar moet je voorzichtig mee zijn.

Frans Hazen steunt cao-kritiek tophotels

Frans Hazen pleit voor baangarantie in plaats van een salarisverhoging. ‘Dat is niet alleen voor werkgevers, maar ook voor werknemers in deze onzekere tijden veel belangrijker.

Hoop op realisme

Hazen spreekt zijn hoop uit op bevriezing van de lonen als hij zegt dat hij ‘realisme verwacht van alle onderhandelingspartijen.’ De eigenaar van hotel De Draak in Bergen op Zoom hoort de wens om een pas op de plaats te maken veelvuldig in den lande. ‘Dat geef ik door en binnenkort staan intensieve overleggen gepland waar ik deze geluiden ook zal laten horen.’

Definitief akkoord

‘KHN neemt in ieder geval alle bezwaren mee dus zo’n actie van de hotels in Amsterdam is altijd zinvol. Beter nu de onderhandelingen nog lopen, dan wanneer er een definitief akkoord op tafel ligt.’

Hotel in de rode cijfers

Hazen ontkomt zelf als ondernemer ook niet aan de crisis. Zijn hotel heeft voor het eerst in de geschiedenis over 2009 rode cijfers geschreven. En verbetering voor komend jaar ziet Hazen niet. ‘Veel bedrijven zijn inmiddels verworden tot een porseleinkast. Meer tegenslagen kunnen ze niet verdragen. Daar moeten we met z’n allen voorzichtig mee omgaan.’

In maart komt KHN met een definitieve reactie op de cao-resultaten zoals die nu op tafel liggen.

Reageer op dit artikel