nieuws

Frans ‘Hotel de Ville’ blijkt geen hotel

Hotel

Een Britse toeriste heeft op een originele manier kennisgemaakt met de gastvrijheid in de Franse Elzas. Ze liep een ‘Hotel de Ville’ binnen, wat Frans is voor stadhuis, en wilde er overnachten. Ze raakte ingesloten en bracht een eenzame nacht door in dit bijzondere ‘hotel’.

Frans ‘Hotel de Ville’ blijkt geen hotel

De dertiger reisde alleen. Vrijdagavond wandelde ze het gebouw binnen, waarboven een bordje hing met ‘Hotel de Ville’, wat stadhuis betekent. Lokale functionarissen hielden die avond een bijeenkomst in het stadhuis van het 2.500 zielen tellende plaatsje. Na de vergadering deden ze de deur van het gebouw op slot.

Deur open

Toen de toeriste erachter kwam dat ze was ingesloten, deed ze alle lichten aan om de aandacht te trekken, maar zonder resultaat. Uiteindelijk hing ze een briefje achter het raam in eenvoudig Frans. ,,22-08-2009. Ik ben hier opgesloten. Is mogelijk deur open?” Daarna probeerde ze te slapen op een stoel in de hal.

Zaterdagochtend zag de apotheker van Dannemarie de noodoproep hangen en bevrijdde de ongelukkig ogende toeriste.

Reageer op dit artikel