nieuws

‘Geboekt hotel nog in aanbouw

Hotel

De ambassade van Saudi-Arabië heeft vier reisbureaus in Nederland laten weten dat zij niet langer zal meewerken aan hadj-reizen die de vier organiseren. De reden zijn de slechte ervaringen met de bureaus in de afgelopen jaren,

‘Geboekt hotel nog in aanbouw

Dat zegt ambassadeur Waleed Elkhereiji dinsdagavond in het programma Het Andere Geluid van de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO).

Moslims die aan de hadj, de jaarlijkse bedevaart naar Mekka, willen meedoen, krijgen van de Saudiërs het dringende advies met een groepsreis naar het Arabische land te komen. Het reisbureau regelt dan de visa.

De vier reisbureaus stelden de moslims bijvoorbeeld een hotel in het vooruitzicht dat nog in aanbouw was of lieten de reizigers een dag voor vertrek weten dat er geen vliegtuig beschikbaar was.

Reageer op dit artikel