nieuws

Geen luxe voetbalhotel bij KNVB in Zeist

Hotel

De bouw van een exclusief hotel op het KNVB-sportcentrum in Zeist gaat niet door. De beoogde exploitant heeft zich teruggetrokken. Jammer voor de KNVB, goed nieuws voor Huis ter Duin in Noordwijk. Dit hotel blijft nu de thuisbasis van Oranje.

Geen luxe voetbalhotel bij KNVB in Zeist

Dit nieuws maakte directeur betaald voetbal Bert van Oostveen maandag na de voorjaarsvergadering bekend. ‘We kiezen nu voor een periode van herbezinning.’

Eigen geld

Naast het Nederlandse Elftal was het ook de bedoeling dat alle andere nationale voetbalselecties er onderdak zouden krijgen tijdens hun verblijf in Nederland. De bouw zou ongeveer 15 miljoen euro kosten, de KNVB wilde dat deels financieren uit het eigen vermogen.

Wie het hotel zou gaan exploiteren is niet bekend. Mogelijk komt er nu bescheidener, minder luxe nieuwbouw, omdat de huidige hotelaccommodatie volgens de voetbalbond te veel verouderd is. Oranje houdt Huis ter Duin in Noordwijk dan als thuisbasis. Wel overweegt de KNVB om samen te gaan werken met andere hotels.

Het nieuwe Voetbalhuis van de KNVB komt er wel. In maart 2012 wordt het nieuwe pand in gebruik genomen door vier voetbalorganisaties.

Reageer op dit artikel