nieuws

‘Geen oproep Nederland te mijden

Hotel

Een Japanse publieke televisiezender heeft landgenoten niet geadviseerd Nederland te mijden. Dit stelt het Nederland Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), na geruchten over berichten op de Japanse televisie ons land links te laten liggen vanwege criminaliteit.

‘Geen oproep Nederland te mijden

Dat meldt de website Reisrevue.nl. Volgens Leonie Scholten, communicatie-medewerker van NBTC, heeft haar organisatie het een en ander gecheckt bij toerismecollega’s in Tokyo. ‘Het ging om een zender primair gericht op Japanners die in het buitenland wonen. Tijdens het bewuste programma kwamen verschillende Europese landen aan bod, waaronder Nederland.’

Scholten vervolgt: ‘En de adviezen die gegeven werden, waren van algemene aard zoals “let op je spullen” en “denk aan zakkenrollers”. Van een oproep Nederland te mijden was in Japan dus geen sprake’.

Reageer op dit artikel