nieuws

Geen Polenhotels in woonwijken

Hotel

De weerstand tegen Polenhotels in woonwijken neemt toe. Vooral de geluidsoverlast van busjes die vroeg in de ochtend vertrekken bij het hotel, zorgen voor ergernis bij omwonenden.

Geen Polenhotels in woonwijken

Dat schrijft De Telegraaf, die enkele voorbeelden aanhaalt in Anna Paulowna in Noord-Holland en Wezep in Gelderland.

In Anna Paulowna klagen omwonenden van Hotel-Café De Boemerang, waar Polen zijn ondergebracht, over overlast. ‘Nu wordt een buurt waar vijftig mensen dicht bij elkaar wonen, overspoeld door honderden Polen. De geluidsoverlast van al die busjes in de ochtend is verschrikkelijk’, zegt Hugo Jongejans, die dicht bij het hotel woont, in De Telegraaf.

Jongejans vindt het beter en logischer om de Polen buiten woonwijken te huisvesten. Hij vindt dat er voldoende ruimte is in de polder. ‘Ik heb zelf een groot bloembollenbedrijf gehad en ik was de eerste die Polen in dienst had. Het zijn goede jongens. Maar ik zorgde voor onderdak in de polder’, aldus Jongejans.

In Wezep wil de gemeente een oude kazerne ombouwen tot een verblijf waar zo’n driehonderd Polen kunnen verblijven. Buurtbewoners zijn hiermee niet blij en vrezen voor overlast. De plannen over de vestiging van Polen in de oude kazerne wordt volgende week besproken in de gemeenteraad van Wezep.

Vastgoedmarkt.nl meldt dat er bij Aalsmeer een nieuw hotel voor buitenlandse werknemers komt. Het gaat om een hotel met ruim zeshonderd bedden en behoort daarmee tot de grootste in zijn soort. Het hotel moet in 2014 de deuren openen.

Reageer op dit artikel