nieuws

Glanerbrug hekelt hotelpauwen

Hotel

Glanerbrug wordt geteisterd door zes paawen die volgens enkele inwoners afkomstig zijn van een Duits hotel. De pauwen zijn een bron van ellende, zo klagen de bewoners.

Glanerbrug hekelt hotelpauwen

De exotische dieren bezorgen bewoners overlast. Ze poepen op trottoirs, terrassen, tuinmeubilair en in tuinen. De dieren houden de inwoners ’s nachts wakker met hun geschreeuw, veroorzaken lekkage aan schuurtjes en bekrassen auto’s, zo wordt gemeld.

De pauwen zijn volgens hen ooit door het Duitse hotel-restaurant Moorhof dichtbij de grens uit Münster geadopteerd. Toen ging het om zestien vogels. De dieren zijn vermoedelijk niet lang genoeg vastgehouden en zijn gaan zwerven.

De eigenaar van Moorhof heeft de pauwen weggegeven aan Duitse boeren in de omgeving en zegt niets meer met de dieren te maken te hebben. Intussen zijn alle mogelijke instanties door de bewoners al bij de affaire betrokken. Mogelijk worden ze naar een kinderboerderij gebracht.

Reageer op dit artikel