nieuws

Golden Tulip vertrekt uit Nederland

Hotel

Golden Tulip schoeft de activiteiten in Amersfoort fors terug. Het hoofdkantoor van het Nederlands-Zwitsers hotelbedrijf komt in het Zwitserse Lausanne. Amersfoort voldoet als hoofdkantoor niet meer vanwege sterk geplande groei buiten Nederland, meldt FEM Business.

Golden Tulip vertrekt uit Nederland

Chief executive officer Hans Kennedie zegt in FEM Business binnenkort te verhuizen naar Zwitserland. Daarmee verdwijnt Amersfoort als mede-hoofdkantoor van Golden Tulip.

‘Het is prachtig om Nederlander te zijn, maar je maakt een internationaal bedrijf van jezelf als het hoofdkantoor in Zwitserland staat. Dat is het brandpunt van de hotellerie’, aldus Kennedie.

Kennedie vervolgt: ‘Je kunt vanuit Zwitserland ook heel goed Zuid-Duitsland, Frankrijk en Italië bedienen. We hebben in Nederland nu tachtig hotels en dat worden er misschien honderd, maar dat is geen doelstelling. Zwitserland is een prachtig hotelland. Daar hebben we er maar één. Dat moeten er vijftig worden. Dat is wél een doelstelling’.

De inwoner van Amersfoort vertrekt vanzelfsprekend zelf ook naar het Alpenland. ‘Mijn dochter is het huis uit en studeert in Amsterdam, maar mijn vrouw gaat mee. We huren eerst een appartement om even te acclimatiseren en zoeken daarna iets in de omgeving van Lausanne met een beetje ruimte en uitzicht over het meer. Dat ik de komende tien jaar in Zwitserland blijf, staat vast.’

Naast de aankondiging van het vertrek uit Nederland meldt Kennedie in het interview met FEM Business dat hij momenteel werkt aan een overname in Nederland. Hierover wil hij verder nog niets kwijt.

Kennedie laat de redactie van Misset Horeca desgevraagd weten dat ‘het formele hoofdkantoor adres van de Golden Tulip Hospitality BV in Amersfoort blijft’. ‘Het administratieve hoofdkantoor zal in Lausanne gevestigd zijn, waar ik ook zal resideren’, aldus Kennedie.

Reageer op dit artikel