nieuws

Gordon Ramsay kraakt Ciel Bleu

Hotel

Gordon Ramsay heeft in niet malse bewoording Amsterdams beste restaurant Ciel Bleu gekraakt. De Britse topkok at onlangs in het tweesterrenrestaurant in het Okura Hotel en was niet te spreken over de culinaire prestaties. Topman Marcel van Aelst van Okura vindt de reactie van Ramsay ongepast.

Gordon Ramsay kraakt Ciel Bleu

In een uitgebreid artikel in De Telegraaf strooit Ramsay met kritieken aan het adres van Ciel Bleu. Of hiermee meespeelt dat Ramsay van plan is een restaurant te starten in Amsterdam en dus een concurrent wordt van Ciel Bleu, is niet duidelijk.

Als eerst moeten bij Ramsay de amuses van Ciel Bleu eraan geloven. ‘Dit kan echt niet, deze madeleines zijn droog en smakeloos, de komkommershake is niet te drinken en hoezo krijgen we zoete chocoladebonbons met foie gras erin? Beginnen we vandaag bij het toetje ofzo?’

Steenkoud

Ook het voorgerecht valt niet in goede aarde bij de Britse kookmeester. ‘Ik begrijp de smaken niet. De onderdelen van een gerecht moeten niet met elkaar wedijveren. Ik richt mezelf altijd op structuren en smaken. Sterke smaken kun je niet combineren met hele verfijnde. Je moet het evenwicht op het bord zien te vinden’.

Bij het hoofdgerecht valt Ramsay over de temperatuur van de gebakken wilde zeebaars en op lage temperatuur gegaarde zeetong. Ramsay: ‘Steenkoud, het bord is gewoon warmer dan het gerecht’.

Mediabeest

Wel te spreken is Ramsay over de krokante Gianduja met pindakaas en een crème van chocolade, een sorbet van whisky en biscuit van sinaasappel met gezouten karamel. Bij het verlaten van het hotel laat hij optekenen dat hij aan een taxichauffeur vraagt waar een goede burger te halen is.

Topman Marcel van Aelst van het Okura Hotel betreurt de uitlatingen van Ramsay. ‘Het is ongepast om op deze manier kritiek te uiten, terwijl hij in het restaurant zei dat het goed was. Ramsay is natuurlijk een mediabeest en de journalist van De Telegraaf heeft zich mogelijk door hem laten gebruiken. Ik krijg gelukkig belletjes en mailtjes binnen waaruit blijkt dat het wel goed was die avond. Meer woorden maak ik er niet vuil aan’.

Reageer op dit artikel