nieuws

Gratis surfen vanuit Veere

Hotel

De gemeente Veere biedt haar gasten ‘freewifi’ aan. In alle kustplaatsen van de gemeente (Veere, Dishoek, Zoutelande, Westkapelle, Domburg, Oostkapelle en Vrouwepolder) kan in drukkere straten rechtstreeks en gratis het wereldwijde web bewandeld worden.

Gratis surfen vanuit Veere

Juist voor internetdiensten vragen hotels en andere horecagelegenheden vaak nog forse vergoedingen.

Geen kosten

Zonder code, kosten of consumptie kunnen mensen gebruik maken van internet in Veere en omgeving. ‘Door voor het ‘freewifi’-netwerk te kiezen, kan iedereen na het indrukken van de rode loginbutton gratis surfen’, stelt Tourpress.

Bijdrage

De service is in het leven geroepen om datakosten van vooral buitenlandse toeristen te verlagen. Met een financiële bijdrage van de provincie Zeeland, de gemeente Veere en de plaatselijke ondernemers(verenigingen) is het project mogelijk gemaakt.

Hotspots

‘Dit maakt het zo bijzonder. Ieder heeft zijn schouders er onder gezet om de financiën rond te krijgen, waardoor we binnen korte tijd de installatie van de hotspots konden realiseren’, zegt Ruud van der Wel, teamleider Marketing en Communicatie van de VVV Walcheren en Noord-Beveland.

Openbare ruimte

‘We plaatsen de hotspot op bestaande internetverbindingen van ondernemers, die deze beschikbaar stellen. Gratis wifi is niet nieuw, maar wel als het gaat om de openbare ruimte, gewoon op straat dus.’

Reageer op dit artikel