nieuws

Hilton Amsterdam krijgt Jan Cremer kamer

Hotel

Het Hilton Hotel in Amsterdam krijgt een Jan Cremer kamer. In de kamer hangt werk van de kunstenaar die vroeger furore maakte als schrijver. De kamer maakt onderdeel uit van een expositie ArtZuid in Amsterdam.

Hilton Amsterdam krijgt Jan Cremer kamer

Cremer verbleef in de jaren zestig een jaar lang in het hotel. Met het geld wat hij kreeg voor zijn boek ‘Ik, Jan Cremer’ huurde hij een jaar lang kamer 735 in Hilton. Die kamer wordt vanaf donderdag de Jan Cremer kamer en is gewoon door gasten te boeken.

In de kamer hangen kunstwerken van de kunstenaar. Blikvanger is de cover van het blad Wereldkroniek waarop Jan Cremer met zijn Mercedes Sport poseerde voor het Hilton Hotel.

Donderdag opent koningin Beatrix de tweede editie van ArtZuid.

Reageer op dit artikel