nieuws

Hilton wil Europese hotels verkopen

Hotel

Hilton wil af van een groot aantal Europese hotels. Daarnaast overweegt de hotelgigant hotels van het merk Scandic van de hand te doen. Volgens analisten moeten de verkopen enkele miljarden dollars opbrengen. Nederland telt één Scandic-hotel.

Hilton wil Europese hotels verkopen

De verkoopplannen worden gemeld door meerdere bronnen op internet, waaronder het doorgaans goed ingevoerde Caterer en de Brusselse nieuwssite Brusselnieuws.be. Eén van de hotels die op de nominatie staat verkocht te worden is het Hilton-hotel in Brussel. De andere hotels die in de verkoop komen zijn gevestigd in Düsseldorf, Dresden, Parijs, Straatsburg, Zürich, Luxemburg, Barcelona en op de Canarische eilanden.

Hilton denkt op korte termijn een koper te vinden voor de hotels. Analisten schatten dat de activa 2 miljard dollar zouden kunnen opleveren. Het gaat om de verkoop van de gebouwen. De exploitatie blijft wel in handen van het Amerikaanse Hilton, dat begin dit jaar de Britse tak overnam.

Aansluitend op het nieuws over de verkoop van diverse hotels in Europa meldt de website van Caterer dat Hilton Hotels Corporations overweegt haar Scandic-hotels te verkopen. Hilton meldt dat het ‘strategische alternatieven onderzoekt’ voor het merk dat in handen kwam na de overname van het Britse broertje van Hilton begin dit jaar.

Scandic telt 130 hotels die hoofdzakelijk zijn gevestigd in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. Ons land heeft één Scandic hotel, het Scandic Sanadome in Nijmegen. Volgens marketingmanager Pim de Vries, die bij afwezigheid van general manager Joost den Bieman de pers te woord staat, is het hotel sinds enkele dagen op de hoogte van Hiltons verkoopplannen. ‘We wachten af wat er gaat gebeuren. Het is allemaal nog heel erg pril’.

Reageer op dit artikel