nieuws

Historic hotels overgenomen door Hampshire hospitality

Hotel

Historic Hotels of the Benelux is per 1 december overgenomen door Hampshire Hospitality van Eden Hotel Group, zo meldt Hampshire. De beide organisaties wilden schaalvergroting, zo laat Hampshire Hospitality weten.

Historic hotels overgenomen door Hampshire hospitality

Belangrijk argument bij de overname was de schaalvergroting. De beide organisaties zagen dat één van de succesfactoren voor de aangesloten hotels. ‘Beide bedrijven hebben voldoende mogelijkheden om op eigen kracht hun ambities waar te maken. Het onder één dak brengen van beide merknamen maakt het mogelijk om die ambitie versneld te realiseren.’

Volgens de beide organisaties worden ze door de samenvoeging ‘één van de krachtigste geïntegreerde hotelmarketinggroepen van de Benelux.’ Samen hebben de organisaties meer dan honderd aangesloten hotels.

Na het samengaan hoopt Historic zich breder te kunnen positioneren. Daarmee willen ze de opbrengsten en rendementen van de aangesloten hotels verhogen.Zo hopen ze inkoopkostenvoordelen te kunnen realiseren voor de hotelmarketing en franchiseorganisatie.

Nadat de back offices en distrubutiesystemen geïntegreerd zijn, willen de beide organisaties samen op zoek naar nieuwe hotelbedrijven die zich aan willens luiten.

Elvira Wilthagen, binnen de Eden Hotel Group verantwoordelijk voor Historic Hotels gaat met het merk mee naar Hampshire. Hampshire kent daarmee nu vier merknamen: Hampshire Classic (het topsegment, viersterren plus hotels), dan de historische bedrijven onder Historic Hotels of the Benelux, de viersterren ‘Hampshire Hotels’ en de driesterren ‘Hampshire Inns’.

Reageer op dit artikel