nieuws

Horeca juicht Olympisch plan toe

Hotel

De gemeente Den Haag is bereid geld te steken in het olympisch plan van NOCNSF. De nationale sportkoepel wil samen met diverse ministeries en de vier grote steden proberen de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen. KHN juicht het plan toe.

Horeca juicht Olympisch plan toe

Den Haag steunt het plan en draagt sportwethouder Sander Dekker voor als bestuurslid voor dit olympische project. Dat heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt. KHN-zegsman Anthony van der Klis is enthousiast over het prille plan. ‘Uiteraard vinden wij dit een fantastische initiatief. Een dergelijk evenement komt de gehele branche ten goede’, aldus Van der Klis in een eerste reactie.

Het olympisch plan bestaat uit drie fases. De eerste fase loopt tot augustus 2008 en richt zich op de haalbaarheid van en het draagvlak voor de organisatie van de Olympische Spelen in Nederland. De gemeente Den Haag wil in ieder geval een financiële bijdrage leveren aan dit onderzoek.

Tijdens de tweede fase (2008-2016) moet de sportinfrastructuur opgebouwd worden. In 2016 (fase drie) moet duidelijk zijn of Nederland klaar is voor de kandidatuur en zal NOCNSF een ‘bidbook’ overhandigen aan het Internationaal Olympisch Comité.

Reageer op dit artikel