nieuws

Horeca laat subsidies liggen voor opleidingen

Hotel

Horecaondernemers laten flink wat subsidies liggen als het gaat om opleidingen voor personeel. De Stichting Opleidingsfonds Groothandel (SOG) zegt miljoenen euro’s aan subsidies ter beschikking te hebben, maar bijna geen aanvragen te krijgen.

Horeca laat subsidies liggen voor opleidingen

Totaal heeft SOG miljoenen euro’s in kas om subsidies te geven aan opleidingen. Die subsidie kan per opleiding oplopen tot enkele honderden euro’s. Vooral kleine horecaondernemers zijn niet op de hoogte van de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een subsidie.

Henk IJssennagger van de SOG zegt in Misset Horeca dat er vanuit de horeca te weinig aanvragen binnenkomen. ‘Ondernemingen die hun personeel een opleiding geven, kunnen 35 tot 40 procent van de kosten terugkrijgen. Zo simpel is het. Een standaardopleiding voor de horeca komt in principe altijd in aanmerking voor subsidie’.

KHN

Horecaondernemers die een subsidie voor een opleiding voor medewerkers willen aanvragen, kunnen dat doen via de website van de SOG, www.sog.nl.

IJssennagger zegt met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gesproken te hebben om leden hierop te attenderen. ‘Maar daar lijken ze niet zo happig op het subsidiewereldje. Dat is lastig en ingewikkeld en leidt tot heel veel vragen. Ze blijven liever wat afstandelijk en verwijzen door’, aldus IJssennagger over de rol van KHN.

Tip

Lees in Misset Horeca 9 april het complete interview met Henk IJssennager van de SOG.

Reageer op dit artikel