nieuws

Horeca raadt prijsoorlog hotels af

Hotel

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) raadt een prijsoorlog in het middensegment van de hotelsector af. KHN ziet op langer termijn nadelen voor hotels wanneer de logiesbedrijven een prijsoorlog ontketenen.

Horeca raadt prijsoorlog hotels af

Dat zegt KHN-woordvoerder Anthony van der Klis in een reactie op een voorspelling van hotelexpert Paul Rinkens. Die verwacht dat er een prijsoorlog in het middelsegment ontstaat omdat consumenten in toenemende mate kiezen voor hotels die tot voor kort in nichemarkten opereerden.

Onverstandig
‘We doen niet aan voorspellingen of er een prijsoorlog komt. Zo’n strijd is onverstandig omdat het op langer termijn niet goed is voor bedrijven. Onder druk van de dalende economie is er de afgelopen jaren al veel gebeurd met betrekking tot prijsverlagingen in de hotelmarkt’, aldus Van der Klis aan de internetredactie van Misset Horeca.

Nichespelers
Paul Rinkens stelde in een column in Theme:nl dat consumenten steeds vaker kiezen voor hotels als Stroom in Rotterdam, Grand Windsor in Rijswijk en The College Hotel in Amsterdam. ‘Tot enkele jaren geleden waren dit nichespelers, maar the world is turning en de middelmaat zal zich moeten gaan aanpassen, anders rest hen niets anders dan een prijzenoorlog’, aldus Rinkens.

Zie ook:
‘Prijzenoorlog middelmaathotels op komst’

Reageer op dit artikel