nieuws

Horeca weer slachtoffer van mariniers

Hotel

Na het disco-incident in Noorwegen zijn mariniers weer in de fout gegaan in een horecabedrijf. In Appingedam vielen ze personeel en gasten lastig van horecabedrijf Het Wapen van Leiden.

Horeca weer slachtoffer van mariniers

Dat meldt De Telegraaf. Mogelijk gaat het om dezelfde groep die enkele weken geleden amok maakte in een discotheek in Noorwegen. Daarbij werden gasten en personeel mishandeld door beschonken Nederlandse mariniers.

Geen mededelingen
Eigenaar Bos van Het Wapen van Leiden heeft van problemen met mariniers niets gemeld bij de plaatselijke politie. Dus van een politieonderzoek is vooralsnog geen sprake. Defensie, die een eigen onderzoek is gestart, heeft de horecaman gevraagd geen mededelingen te doen aan derden.

Invloed van alcohol
Zegsman J. Hartog van de Koninklijke Marine bevestigt dat het om ongeregeldheden gaat in Het Wapen van Leiden. ‘We weten nog niet precies wat is voorgevallen, maar duidelijk is dat onder invloed van alcohol weer niet te tolereren handelingen zijn gespeeld’, aldus Hartog.

Zie ook:
Militairen opgepakt na knokken in disco

Reageer op dit artikel