nieuws

Hotel New York genoemd bij mogelijke aanslagen

Hotel

De eerder voor overvallen veroordeelde crimineel Eric Jan Q. uit Vlaardingen, die ontkent bezig te zijn geweest met het voorbereiden van aanslagen, was in het bezit van foto’s van Hotel New York in Rotterdam.

Hotel New York genoemd bij mogelijke aanslagen

Dat meldt het persbureau ANP. De politie vond bij huisdoorzoeking foto’s van Hotel New York. Volgens de advocaat van Q. heeft de verdachte een goede verklaring voor het in bezit hebben van de deze foto’s en komt hij dit in oktober zelf aan de rechtbank vertellen.

Advocaat Gert Jan Hubers deed zijn uitspraak dinsdag tijdens een regiezitting voor de rechtbank in Rotterdam. Het OM gaat de 38-jarige verdachte vervolgen voor het voorbereiden van aanslagen, iets wat Q. ontkent.

Naast foto’s van Hotel New York vond de politie bij het doorzoeken van het huis van Q. onder andere foto’s van de rechtbank in Rotterdam, het Botlek-gebied en kaarten van het traject van de HSL.

Q. zit momenteel een gevangenisstraf uit van veertien jaar voor gewelddadige overvallen op grenswisselkantoren in Hoek van Holland, Maastricht en Rotterdam.

Reageer op dit artikel