nieuws

Hotel Okura krijgt grootste suite

Hotel

Het Amsterdamse tophotel Okura krijgt de grootste suites van de Benelux. Over een paar maanden is de suite van 485 vierkante meter gereed. Een overnachting kost 10.000 euro.

Hotel Okura krijgt grootste suite

Om de luxe kamer te creëren moest Okura maar liefst achttien kamers slopen. De nieuwe suite maakt onderdeel uit van een grote verbouwing, die in november 2004 werd ingezet. In de eerste verbouwfase werd 8 miljoen euro geïnvesteerd. In de tweede fase steekt Okura nog eens 6 miljoen euro in de renovatie. De opening van de nieuwe suite wordt over een paar maanden verwacht.

Okura gaf architectenbureau RPW uit Londen de opdracht de meest magnifieke suite van Europa te bedenken. De uitkomst is dat de suite verdeeld is over twee verdiepingen, de zeventiende en de achttiende. De suite heeft een oase van rust, warmte en luxe met bijna 360 graden uitzicht over Amsterdam.

Volgens Okura vormen de marmeren vloeren, het zijde belang, de rijke stoffencombinaties en het warme kleurenpallet een aantal hoogtepunten van de suite. De centrale ontvangstruime is voorzien van een enorme kroonluchter van fiberglas, die als een kleine waterval op de beneden gelegen eetkamer neerdaalt.

De suite kost 10.000 euro per nacht, zo verklapt directeur Marcel van Aelst van Okura in De Telegraaf. ‘Er is absoluut markt voor. Vanaf het moment dat de suite er is, ontwikkelt de markt eer zich naartoe’, aldus Van Aelst, die meldt dat naast de eerder genoemde luxe de kamer ook over een privé-bioscoop met ruimte voor veertien personen beschikt.

Lees vrijdag 3 maart Misset Hotel voor een exclusieve reportage over Marcel van Aelst en de bedenker van de reuzensuite.

Reageer op dit artikel