nieuws

Hotelgasten waarderen ontbijt

Hotel

Mensen die in hotels overnachten, hechten veel waarde aan het hotelontbijt. Hotels.com deed daar onderzoek naar.

Hotelgasten waarderen ontbijt

De boekingssite vroeg 2500 reizigers uit 19 landen naar hun ontbijtvoorkeuren. Ruim driekwart van de ondervraagde hotelgasten gebruikt graag het ontbijt in het hotel. De anderen gaan op zoek naar een andere eetgelegenheid. Slechts 4 procent van de respondenten gaf aan nooit in hotels te ontbijten.

Betalen

Bijna 60 procent van de ondervraagden is bereid om extra te betalen voor een hotelontbijt, meldt Hotels.com. 73 procent van de vakantiegangers schuift tijdens hun verblijf dagelijks aan voor het ontbijt. Eén op de tien gasten verslaapt zich echter wel eens, waardoor het hotelontbijt noodgedwongen wordt overgeslagen.

English breakfast

Favoriet bij de ontbijters is het traditioneel Engels ontbijt, maar ook Amerikaanse en Franse hotelontbijten zijn populair. Bijna driekwart van de hotelgasten onderwerpt de lokale keuken graag aan een test tijdens het ontbijt.

’s Lands eigen…

Reizigers uit China hebben een sterke voorkeur voor het ontbijt waaraan zij in hun thuisland gewend zijn. Nederlanders ontbijten in eigen land graag het liefst met brood dat is voorzien van vlees- of zoetwaren. Tijdens vakanties in het buitenland ontstaat echter een voorkeur voor een English breakfast of een Frans petit dejeuner.

Yoghurt, fruit en muffins

Yoghurt en fruit behoren wereldwijd tot de populairste ontbijtingrediënten, terwijl muffins aanmerkelijk minder geliefd zijn, heeft Hotels.com berekend. Wanneer hotels een ontbijtbuffet serveren, onderneemt 36 procent van de ondervraagden een poging om alles te proeven. Ruim 20 procent eet zoveel mogelijk. Ook twintig procent van de ondervraagden zegt alleen voor vertrouwde producten te gaan. Eén op de vijf ondervraagden grijpt het ontbijtbuffet aan om een lunchpakket samen te stellen voor later op de dag.

Reageer op dit artikel