nieuws

Hotelier en Ridder Fred Peelen overleden

Hotel

Fred G. Peelen is op 70-jarige leeftijd in zijn woonplaats New York overleden. De gepensioneerde Nederlandse hotelier was Ridder in de Orde van Oranje Nassau en zijn werkzame leven actief voor InterContinental Hotels Group. Onder andere Marcel van Aelst (Okura Amsterdam) en Tom Krooswijk (De L’Europe Amsterdam) leerden van hem het vak.

Hotelier en Ridder Fred Peelen overleden

De redactie van MissetHoreca.nl is hierover vandaag (vrijdag 17 februari) geïnformeerd door general manager Marcel van Aelst van het Okura Hotel in Amsterdam. Fred Peelen overleed (al) op 5 februari en wordt dinsdag 21 februari begraven op Begraafplaats Westduin in Den Haag.

Actief in het buitenland

Fred G. Peelen werd op 28 augustus 1941 geboren in Den Haag, maar sloeg al vroeg zijn vleugels uit. Hij bleef gedurende zijn werkzame leven trouw aan InterContinental Hotels Group en was actief in onder meer Ivoorkust, Bangladesh, Parijs en de Verenigde Staten.

De Nederlandse hotelier was Ridder in de Orde van Oranje Nassau en ontving ook eervolle onderscheidingen in onder andere Ivoorkust, Italië, Venezuela en Colombia. In 1972 rondde hij dankzij een beurs een studie af aan de Harvard University.

Peter Stuyvesantbal

Peelen werd (inter)nationaal ook bekend als Master of Ceremony van het Peter Stuyvesantbal, dat jaarlijks in november plaatsvindt in New York. Met dit bal, waarvan prinses Margriet en professor meester Pieter van Vollenhoven de beschermers zijn, zamelde hij geld in voor het studiefonds van de Nederland America Foundation.

De afgelopen twee jaar waren Arjan Speelman (2011) van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu van het Okura Hotel in Amsterdam en dreisterrenchef Jonnie Boer (2010) van De Librije in Zwolle er aanwezig als gastkok.

In 2000 richtte hij het adviesbureau Internationale Hospitality Consultants op, waarvan hij president-directeur en CEO was. Een kleine tien jaar geleden ging hij met pensioen.

Reageer op dit artikel