nieuws

Hoteliers Damrak maken statement met veegactie

Hotel

De hoteliers op het Damrak in Amsterdam zijn de vervuiling in hun straat als gevolg van staking van de reinigingsdienst zo beu, dat ze zelf de bezem te hand hebben genomen.

Hoteliers Damrak maken statement met veegactie

René Wildeman van Hotel Amsterdam en Harold Kluit van Swissôtel, beiden gevestigd aan het Damrak, willen met een veegactie hun ongenoegen uiten over het gedogen van de stakingen door de gemeente.

‘Het Damrak is de rode loper van Amsterdam en voor veel toeristen de eerste indruk die zij van onze stad krijgen. Zoals de stad er nu bij ligt is mijns inziens zeer schadelijk voor het imago van Amsterdam’, aldus Kluit.

De hoteliers zijn al jaren bezig om het Damrak een beter aanzien te geven. Voor veel reizigers die aankomen op het Centraal Station is het Damrak de eerste kennismaking met de stad. Door werkzaamheden aan de veelbesproken metrolijn en door gedoe met omstreden horecaondernemers is het Damrak veelvuldig negatief in het nieuws geweest de afgelopen jaren.

Reageer op dit artikel