nieuws

Hotelkamerveiling verliest rechtszaak

Hotel

De website Hotelkamerveiling heeft de rechtszaak aangespannen tegen concurrent Hotelveiling.nl verloren. Deze laatste hoeft de activiteiten niet te staken zoals eisende partij had gevraagd.

Hotelkamerveiling verliest rechtszaak

Volgens Hotelkamerveiling zou Hotelveiling te veel op hun product lijken en meeliften op het succes van Hotelkamerveiling. De rechter oordeelde vrijdag echter anders.

In de uitspraak stelt de rechter dat het onmogelijk is om een naam te claimen die louter beschrijvend is. Het vonnis: ‘Niet aannemelijk is geworden dat de handelsnaam van eiseres hetzij door langdurig gebruik is ingeburgerd, hetzij van grote originaliteit getuigt.’

Jasper Stekelenburg, een van de oprichters van Hotelkamerveiling, verklaart: ‘Wij zijn teleurgesteld over dit vonnis. Het is voor ons overduidelijk dat een naam als Hotelveiling verwarring oproept bij de consument. Dit vonnis maakt het internet een vrijplaats voor het aanhaken bij andermans populariteit. Wij verwelkomen concurrentie, maar dan wel op een eerlijke manier.’ De familie Stekelenburg overweegt om in hoger beroep te gaan.

Veiling hotelkamers

De veiling van hotelkamers is een snel groeiende markt in Nederland. Maar dit betekent niet dat partijen geweerd kunnen worden van deze markt. ‘Iedere ondernemer staat het vrij zich op dezelfde markt te begeven als een andere ondernemer,’ aldus het vonnis.

Algemeen directeur van Hotels.nl, de partij achter Hotelveiling, Henk Gorter: ‘Deze uitspraak hadden we verwacht. Toch zijn we blij dat het achter de rug is.’

Hotelkamerveiling heeft 4 weken om in beroep te gaan maar kan ook een bodemprocedure aanspannen. Een beslissing hierover is nog niet genomen.De site veilt zo’n 1200 ‘kavels’ per dag. De site trekt daags 45.000 unieke bezoekers en doet zaken met veel grote hotelketens in Nederland, te weten Van der Valk, Eden, Sandton en Bilderberg.

Reageer op dit artikel