nieuws

Hotelketen krijgt vleugels

Hotel

Het is een manier om hogerop te komen en om op te vallen. Een hotelketen timmert met een eigen vliegtuig aan de weg. Het betreft hier geen klein sportvliegtuigje maar een grote airbus.

Hotelketen krijgt vleugels

Het gaat om Hotel Park Inn, een merk van de Rezidor Hotel Group. In samenwerking met de Duitse budget luchtvaartmaatschappij Germanwings werd een Airbus A-319 met 142 zitplaatsen getransformeerd tot een kunstwerk met een opvallende mozaïek van de Park Inn kleuren: rood, blauw, geel en groen.

De slagzin ‘Sleep Well. Live Well’ staat opvallend afgebeeld. Het vliegtuig zal de komende drie jaar deel uitmaken van de Germanwings-vloot, met vluchten naar meer dan 60 bestemmingen in Europa.

De metamorfose van de ‘naakte’ airbus vond plaats in de Ierse vlieghaven Shannon. Een team van 24 mensen, werkte gedurende 10 dagen aan de transformatie. De eerste vlucht bracht het Park Inn vliegtuig naar de vlieghaven van Keulen, waar het op 29 mei 2007 officieel gedoopt werd .

Voor Park Inn is the sky nu letterlijk the limit. De keten beschikt over 83 hotels met meer dan 14.800 kamers in 17 landen. Het eerste Park Inn Hotel in de Benelux opende maart jongstleden zijn deuren in Luik.

Reageer op dit artikel