nieuws

Hotelman Rickli aan de slag in sloppenwijk

Hotel

Sepp Rickli, tot vorig jaar gm van het Efteling hotel, werkt in Brazilië aan een vakantiepark voor kansarmen uit de sloppenwijken. Studenten van de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) in Breda helpen hem.

Hotelman Rickli aan de slag in sloppenwijk

De website van BN/De Stem meldt dat Rickli, op dit moment zelfstandig hotelconsultant, vergevorderde plannen heeft voor het familiepark. Een oom van Rickli is missionaris in Brazilië en zo is hij op het idee gekomen.

Rickli werkte in de hotellerie in Zwitserland tot zijn verhuizing naar Nederland. Van 2000 tot 2008 was hij directeur van het Efteling Hotel in Kaatsheuvel. Sindsdien werkt hij als zelfstandig adviseur en manager en ook is hij stagebegeleider van de NHTV.

Droom

De ommezwaai in zijn carrière gaf hem de kans een lang gekoesterde droom in daden om te zetten: de verwezenlijking van een familiepark in de buurt van Salvador da Bahia, een stad met drie miljoen inwoners. Zijn oom Kaspar Kuster is daar al veertig jaar als missionaris en Rickli bezoekt hem regelmatig.

‘We willen er samen het Parque Gaspar Admirição realiseren’, zegt Rickli. ‘Een plek waar mensen uit de sloppenwijken voor een bescheiden bedrag kunnen recreëren. Maar het project moet meer bieden, zoals opleidingen voor de armen’.

De uitvoering en het beheer van het project moet gebeuren door lokale mensen.

Stageopdracht

Er is natuurlijk veel geld nodig en Rickli zoekt sponsors in de twee landen waar hij thuis is: Nederland en Zwitserland. Inmiddels zijn ook al twee studenten naar Brazilië vertrokken voor een studie- en stageproject.

Meer informatie op www.stichtingdeverwondering.nl

Reageer op dit artikel