nieuws

Hotelpersoneel veegt strand schoon

Hotel

Medewerkers van het Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach hebben op het strand voor het hotel voor verbazing gezorgd bij voorbijgangers. Koks, kelners, receptionisten en managers in werkkleding hielden een ludieke schoonmaakactie.

Hotelpersoneel veegt strand schoon

De ludieke schoonmaakactie is onderdeel van een speciaal milieuprogramma dat vanaf dit jaar door het hotel wordt uitgevoerd. Naast initiatieven om het programma onder de aandacht te blijven houden, zoals deze schoonmaak van de directe omgeving van het hotel, zijn er inmiddels binnen het hotel tal van maatregelen uitgevoerd om milieubewuster te werken.

General Manager Maup Goppel over de maatregelen: ‘Wij hebben ons dit jaar als doel gesteld het water- en energieverbruik met 10 procent te verminderen en zodoende het milieu meer te ontzien. Om dit te bereiken zijn er de afgelopen weken speciale milieuworkshops gehouden voor alle medewerkers.’

‘Naast het plaatsen van spaarlampen, timers en waterbesparende douchekoppen, hebben deze workshops meer dan veertig ideeën opgeleverd. Allen afkomstig van onze medewerkers. Het gezamenlijk schoonmaken van het strand was daar één van’, aldus Goppel.

De aanpak kent volgens Goppel louter voordelen. ‘Het mes snijdt aan twee kanten; het milieu wordt minder belast, wij zijn kostenbesparend bezig en blijven op deze manier een voortrekkersrol vervullen voor wat betreft maatschappelijk verantwoord ondernemer.’

Reageer op dit artikel