nieuws

Hotels en vergaderspots steeds duurzamer

Hotel

Nederlandse verblijfs- en vergaderaccommodaties worden steeds duurzamer. Dit blijkt uit het aantal hotels, recreatiebedrijven en congreslocaties die een duurzaamheids label als een Green Key verwerven.

Hotels en vergaderspots steeds duurzamer

Het aantal bedrijven met een Green Key certificaat gaat dit jaar stijgen tot boven de 400. De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit zal dit jaar nog aan 361 bedrijven een certificaat uitreiken, 60 bedrijven zijn nog bezich om het keurmerk te behalen. In 2010 stond de teller nog op 264 bedrijven.

Horecabedrijven die een Green Key hebben laten aan gasten, zakenrelaties en overheden zien dat ze meer voor het milieu doen dan de wet van hen verwacht.

Green Key is een internationaal milieulabel. Wereldwijd zijn er ruim 1600 accomodaties in het bezit van een Green Key, verspreid over twintig landen. Er zijn drie gradaties te behalen; brons, zilver en goud.

>

Reageer op dit artikel