nieuws

Hotels krijgen prostitutiehandboek

Hotel

Hotels krijgen een handboek om illegale prostitutie te herkennen en tegen te gaan. Voor 1 maart moet het handboek klaar zijn. Het handboek volgt op schokkende tv-beelden een tijdje geleden waarin aan het licht kwam dat er in hotels veel illegale prostitutie plaatsvindt.

Hotels krijgen prostitutiehandboek

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) gaat het handboek samen met hotelketens opzetten, meldt De Telegraaf op haar website. Naast KHN zijn ook de Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven (VER) en het Korps landelijke politiediensten betrokken bij het project.

Naast beelden op televisie kwam de VER vorig jaar naar buiten met cijfers over illegale prostitutie in hotels. De VER stelde dat in dertien verschillende hotelketens, totaal goed voor 273 horecabedrijven, op kleine op grote schaal illegale prostitutie plaatsvond.

Reageer op dit artikel