nieuws

Hotels van Oranje wil groot nieuw congrescentrum bouwen

Hotel

Hotels van Oranje wil aan de boulevard in Noordwijk een groot congrescentrum bouwen. Het bouwplan omvat bijna het hele gebied tussen het bestaande Hotel Oranje en de vuurtoren. Het geheel telt 300 hotelkamers, congres- en vergaderzalen, een parkeerkelder, diverse restaurants en winkelruimte.

Hotels van Oranje wil groot nieuw congrescentrum bouwen

Het bouwproject voor het project ‘Noordwijk International Convention Center’, het NICC, is volgens algemeen directeur Jaap Liethof het grootste dat Noordwijk ooit heeft gekend. Hij heeft de plannen onthuld tijdens de jaarlijkse kerstborrel. ‘Het NICC zal de badplaats een geweldige impuls geven.’ Ambitieuze openingsdatum: 2015.

Om plaats te maken voor het nieuwe hotel- en congres complex moeten Het Boulevard Hotel en de eigen locaties Het Witte Huis (vergader villa) het Grand Café ’t Elfde Gebod en het viersterren Beach Hotel worden afgebroken.

Restaurants

Naast de 300 hotelkamers komen er luxe appartementen, een grote parkeerkelder met 500 plekken waarvan een deel ook beschikbaar komt voor niet-hotelgasten, expositieruimtes, diverse vergader- en congreszalen en op het niveau van de boulevard komen diverse restaurants en winkelruimtes.

Het bestaande vijfsterren Hotel Oranje krijgt een extra bouwlaag en een toren. ‘Hierdoor ontstaat een eenheid met de twee torens van het nieuwe Residence Oranje, deze twee vormen het hart van het toekomstige NICC.’

Miljoenen euro’s

De investering die met het project gepaard gaat, wordt ‘tientallen miljoenen euro’s’. Een noodzakelijke investering volgens Liethof omdat nog maar dertig procent van de overnachtingen in Noordwijk toeristisch van aard is. ‘De badplaats is inmiddels congresplaats nummer twee in Nederland.’ Over investeren in crisistijd zegt hij: ‘Meehuilen met de wolven in het crisisbos biedt geen soelaas. Anticyclisch denken en handelen wel.’

Geen 1.650 kamers

Eerder vandaag twitterde Hotels van Oranje nog een bericht door waarin melding wordt gemaakt van een hotel met maar liefst 1.650 kamers. Dit is onjuiste informatie. Het betreft hier het totaal aantal kamers van Noordwijk en directe omgeving.

Klik hier voor een artist-impression van het NICC.

Reageer op dit artikel