nieuws

Hotelvoorman Frans Hazen tempert euforie in hotellerie

Hotel

Frans Hazen, voorzitter van de afdeling Hotels van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), tempert het optimisme over het herstel in de hotelsector. Hazen onderstreept de betere prijzen en bezetting van hotels in de Randstad, maar stelt dat de crisis in bepaalde delen van ons land voor hotels nog niet voorbij is.

Hotelvoorman Frans Hazen tempert euforie in hotellerie

‘Het herstel concentreert zich tot Schiphol/Amsterdam en de overige Randstad. Maar in het westen van Brabant, het oosten van het land en Zeeuws-Vlaanderen is de crisis nog niet voorbij. Daar hebben ze nog tijd nodig voor herstel’, aldus Hazen.

Wanneer het herstel ook in die regio’s doorzet, kan Hazen niet inschatten. ‘We hebben gezien dat Schiphol en Amsterdam het eerst last hadden van de crisis en later pas de uithoeken van het land. Bij het herstel zien we een soortgelijke beweging. Eerst profiteert de Randstad, later pas de rest’.

Hazen reageert hiermee op positieve ontwikkelingen in de branche die vorige week naar buiten kwamen. Het CBS becijferde dat het aantal overnachtingen in 2010 met ruim 7 procent was toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Reageer op dit artikel