nieuws

Illegale prostitutie in Vd Valk, Mercure en AC

Hotel

In zeker twintig hotels van grote ketens als Van der Valk, Mercure en AC vindt illegale prostitutie plaats. Iedere dag worden er door professionele organisaties op grote schaal hotelkamers afgehuurd waar prostituees hun klanten de hele dag ontvangen.

Illegale prostitutie in Vd Valk, Mercure en AC

Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek. RTL stelt dat in minstens twintig hotels in Nederland illegale prostitutie plaatsvindt op basis van eigen onderzoek. Het gaat om hotels van Van der Valk, Mercure (Accor) en AC.

In kranten en op websites worden klanten gelokt om vervolgens naar een afgehuurde hotelkamer te komen. Op deze manier faciliteren hotels prostitutie en dat is bij wet verboden. Hotels zijn dus strafbaar aan deze vorm van prostitutie.

RTL stelt dat hotelprostitutie bij Van der Valk al jaren aan de gang is. Van der Valk laat in reactie op het schokkende nieuws weten niet op de hoogte te zijn van de praktijken in hun hotels.

Advertenties

Het bestuur van Van der Valk is anderhalve week geleden door Politie Rotterdam Rijnmond op de hoogte gebracht van de hotelprostitutie. ‘Er is met de politie Rotterdam Rijnmond afgesproken om samen een plan van aanpak op te stellen. Dit plan van aanpak wordt een onderdeel van het beleid van Van der Valk’. Alle vestigingen van Van der Valk worden geïnformeerd hoe hotelprostitutie te herkennen en hoe te handelen in voorkomende gevallen.

Accor heeft in een reactie aan RTL Nieuws laten weten het niet op prijs te stellen dat er prostitutiewerkzaamheden plaatsvinden in hun hotels. Het moederbedrijf van onder andere Mercure stelt dat het onmogelijk is om advertenties gericht op prostitutie te controleren. ‘Accor exploiteert in Nederland 6.516 kamers en wij kunnen niet permanent controleren wat onze gasten in de kamers doen’.

Vuile handen

Inmiddels komen er uit Den Haag ook reacties op het door RTL Nieuws gebrachte hotelnieuws. Kamerleden laten weten geschokt te zijn door de praktijken en eisen maatregelen van de regering.

‘Hotels waar illegale prostitutie plaatsvindt, moet je als burger vermijden. Ze maken vuile handen’, zegt PvdA-kamerlid Khadija Arib op Rtl.nl. De ChristenUnie laat bij monde van Ed Anker weten dat de hotels die zich schuldig maken aan illegale prostitutie aangeklaagd moeten worden.

Het is niet de eerste keer dat er hotels worden beticht van illegale prostitutie. Het is wel de eerste maal dat het op basis van onderzoek aan het licht is gebracht. Een van de oorzaken van hotelprostitutie wordt toegeschreven aan het strengere beleid van gemeenten om prostitutie uit de centra van steden te verwijderen.

Bekijk hier het hotelitem van RTL Nieuws.

Reageer op dit artikel