nieuws

In hotel verloren miljoenenjuwelen terug

Hotel

Juwelen met een geschatte waarde van 7 miljoen euro zijn vijf jaar na verdwijning in een hotel in Den Haag teruggevonden. De sieraden waren eigendom van de vrouw van de toenmalige ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland.

In hotel verloren miljoenenjuwelen terug

Dat heeft de politie laten weten. Na de verdwijning is aangifte gedaan door de eigenaresse, maar ze was het fluwelen zakje met de sieraden vergeten in de lounge van het hotel waar het paar tijdelijk verbleef.

Het zakje werd gevonden door personeelsleden, die de buit niet direct herkenden als uiterst kostbaar. Omdat de eigenaar niet kon worden achterhaald, nam een van de medewerkers de sieraden mee naar huis en legde ze daar in de linnenkast.

Pas jaren later ontdekte een juwelier tijdens een taxatie de miljoenenwaarde van de juwelen. In een ketting zit een 5-karaats roze diamant met een waarde van zo’n 4 miljoen euro. De andere sieraden hebben een waarde van ongeveer 3 miljoen euro.

Deze constatering was voor de (inmiddels voormalig) hotelmedewerker reden om naar de politie te stappen. Die linkte de vondst aan de bewuste aangifte. Volgens de politie wil de vrouw de juwelen graag terug. Dat is echter lastig, omdat ze al een vergoeding heeft gekregen van de verzekering, die de sieraden nu in bezit heeft. De vinder van het fluwelen zakje hoopt ondertussen op 10 procent vindersloon.

Reageer op dit artikel