nieuws

Internationaal toerisme gegroeid in 2011

Hotel

Het internationaal toerisme is in 2011 ondanks de economische crisis, de onrust in de Arabische wereld en de rampen in Japan gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van het toeristische bureau van de Verenigde Naties die maandag 16 januari werden gepubliceerd.

Internationaal toerisme gegroeid in 2011

Het totaal aantal toeristen in de wereld ging met ruim 4 procent omhoog tot 980 miljoen, aldus de World Tourism Organization van de VN. In 2010 waren dat er 940 miljoen. Het aantal bezoekers aan Europa steeg vorig jaar met 6 procent. Europa ontving 503 miljoen toeristen, 29 miljoen meer dan een jaar eerder.

Het toerisme in Noord-Afrika en het Midden-Oosten ging juist omlaag. In Noord-Afrika nam het toerisme met 12 procent af en in het Midden-Oosten met 8 procent. In Azië steeg het aantal toeristen met 6 procent en in Noord- en Zuid-Amerika met 4 procent.

Reageer op dit artikel