nieuws

Jaaromzet bed & breakfast 8.000 euro

Hotel

Een bed & breakfast vraagt gemiddeld 65 euro voor een overnachting. De gemiddelde jaaropbrengst van een bed & breakfast bedraagt 8.002 euro. Een hotel doet per jaar gemiddeld 1,2 miljoen euro.

Jaaromzet bed & breakfast 8.000 euro

De cijfers over bed & breakfast accommodaties zijn afkomstig van de uitgave ‘Wegwijs in de B&B sector’ van de organisatie Bed & Breakfast Nederland en NRIT Media en onder de aandacht gebracht door Van Spronsen & Partners.

Een bed & breakfast ontvangt jaarlijks gemiddeld 196 gasten. Een hotel 11.490. De gemiddelde bedbezetting van een bed & breakfast bedraagt 17 procent, tegen 43,2 procent voor hotels. Een bed & breakfast in ons land telt gemiddeld 2,4 gastenkamers, goed voor 5,7 bedden.

In verhouding met het aantal hotelbedden zijn er in de provincies Groningen, Drenthe en Gelderland veel bed & breakfast accommodaties, zo schrijft Van Spronsen & Partners. Veel eigenaren starten een bed & breakfast uit gezelligheid.

Uit onderzoek van NRIT Media en Bed & Breakfast Nederland blijkt dat het in de maanden juni, juli en augustus het meest druk is. December, januari en februari zijn de minste drukke maanden voor bed & breakfast.

Reageer op dit artikel