nieuws

KHN: 2008 stuk minder somber

Hotel

Het wordt dit jaar voor de horeca een stuk minder somber dan vanochtend in de media is gemeld. Dat zegt Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), tijdens de opening van de Horecava 2008.

KHN: 2008 stuk minder somber

‘Het wordt geen somber jaar, zoals de pers heeft gemeld. We gaan er een prachtig 2008 van maken’, kapittelde de horecavoorman de consumentenpers tijdens de officiële opening van de grootste vakbeurs van Nederland, de Horecava.

Feit is wel dat het bedrijfsresultaat voor 2008 een stuk lager uitkomt van afgelopen jaar. In 2007 bedroef het resultaat 6 procent. Voor dit jaar verwacht KHN een gemiddeld bedrijfsresultaat van 4,25 procent.

‘De groei blijft op niveau. We voorspellen een omzetstijging van 5,75 procent. Dat is dezelfde groei als afgelopen jaar’, aldus Claes.

Claes stelde verder dat het probleem bij het vinden van personeel niet overdreven moet worden. ‘Ik heb het idee dat we het probleem ons aanpraten. We moeten niet zeggen dat we absoluut niet aan mensen kunnen komen. Al blijft het wel moeilijk om goed gekwalificeerd personeel te vinden’.

Voor komend jaar ziet Claes enkele trends. ‘Zo wordt de pure horeca steeds onzichtbaarder en gaan we meer samenwerken met bedrijven buiten de branche. De horeca en retail groeit naar elkaar toe. Verder zien we schaalvergroting bij bedrijven en wordt het maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker’, aldus Claes.

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel