nieuws

KHN adverteert met knelpunten rookbeleid

Hotel

Met een paginagrote advertentie in De Telegraaf heeft Koninklijk Horeca Nederland (KHN) de lezers geïnformeerd dat er nog de nodige knelpunten zijn rond het nieuwe rookbeleid in de horeca. KHN stelt dat eerst de knelpunten moeten worden opgelost, voordat een rookverbod ingevoerd kan worden.

KHN adverteert met knelpunten rookbeleid

KHN plaatst de advertentie aan de vooravond van een gesprek over een rookvrije horeca per 1 juli 2008 door de vaste kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport van de Tweede Kamer.

De branchevereniging vraagt aandacht om de knelpunten weg te nemen. KHN bespeurt vier knelpunten. Als eerst handhaving. Wie krijgt de boete als er ondanks een verbod toch wordt gerookt? Verder gaat het KHN om overlast op straat. Wat te doen aan horecabezoekers die op straat gaan staan roken?

Ook de vlucht naar illegale horeca is volgens KHN een knelpunt. Accepteren we dat rokende gasten uitwijken naar illegale drankschuren? Tenslotte vraagt KHN aandacht voor ondernemers in problemen. Laten we toe dat horecaondernemers door omzetverlies in problemen komen?

KHN vraagt de minister en de vaste kamercommissie om de knelpunten weg te nemen. Mogelijk kost dat meer tijd dan nu gepland en is de invoering van een rookverbod per 1 juli 2008 te snel.

Reageer op dit artikel