nieuws

KHN onderzoekt illegale praktijken b&b’s

Hotel

Er komt een onderzoek naar illegale praktijken van bed and breakfast-ondernemingen in ons land. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

KHN onderzoekt illegale praktijken b&b’s

Sectorvoorzitter Frans Hazen van KHN zegt niets tegen het fenomeen b&b te hebben maar wil illegale praktijken in en rondom deze accommodaties uitbannen.

Over het aangekondigde onderzoek wil Hazen niet veel kwijt. Wie het gaat uitvoeren en wanneer onderzoeksresultaten worden verwacht, wil Hazen niet prijsgeven. Gezien de komende vakantieperiode is het niet ondenkbaar dat pas na de zomervakantie resultaten worden verwacht.

Duidelijk is dat het KHN stoort dat het starten van b&b-accommodaties met overheidssubsidies worden gestimuleerd, maar dat de controles milder zijn dan die van hotels, zo laat Hazen in zijn column in De Telegraaf weten.

‘Wij hebben niets tegen het fenomeen b&b’s. We hebben een goede relatie met Bed & Breakfast Nederland en willen dat zo houden. Wel willen we onderzoek doen naar illegale praktijken van b&b’s. Of de BEM daarin een rol gaat spelen, kan ik nu niet zeggen’, aldus Hazen.

Hazen stelt dat de definitie van een b&b helder is. ‘Een b&b heeft maximaal twee kamers en kan maximaal vijf gasten ontvangen’, aldus Hazen, die deze definitie recent nog bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft neergelegd.

Reageer op dit artikel