nieuws

Kleine Haagse hotels luiden noodklok

Hotel

De vereniging van kleine hotels in Den Haag en Scheveningen, Residentie Hotels, luidt de noodklok. De volledige ingestorte markt van expats en het prijsdumpen van grote hotels is volgens de kleine logiesbedrijven aanleiding voor directe maatregelen.

Kleine Haagse hotels luiden noodklok

In een open brief aan de gemeente Den Haag laat voorzitter Jaap Tuit van Residentie Hotels weten dat er per direct bestuurlijke maatregelen genomen moeten worden. Kleine hotels in Den Haag draaien een beroerd seizoen door wegblijvende gasten en een ingestorte expats-markt.

Zo moet als eerst de toeristenbelasting volledig worden afgeschaft. Deze belasting levert geen enkele bijdrage aan het economische klimaat aan onze regio, stelt Tuit.

Daarnaast moet de ‘moderne’ eisen van de brandweer worden bevroren. Tuit schrijft: Brandladders zijn ineens niet meer toegestaan, brandmeldcentrales deugen ineens niet meer, want zij voldoen niet meer aan de nieuwste snufjes van technologie.

Doodsteek

Ook moet de onlangs gelanceerde ‘sterrenactie’, waarbij gasten 25 euro per hotelster betalen, onmiddellijk van tafel. Residentie Hotels spreekt van marktverstorende activiteiten van Den Haag Marketing waarbij de sterrenactie ‘de definitieve doodsteek is voor onze groep’, aldus Tuit.

Tenslotte roept Residentie Hotels op om de bijdrage aan Den Haag Marketing voor het jaar 2010 te staken. Tuit: Als vereniging zijn wij krachtig genoeg om de zichtbaarheid van onze branche gaande te houden.

Reageer op dit artikel