nieuws

Kleine plus hotelsector door vluchtannuleringen

Hotel

Het barre winterweer in delen van Europa zorgde gisteren voor veel vertragingen en annuleringen op Schiphol. Dat heeft ook gevolgen voor de hotels op Schiphol. ‘Het is nog niet zo’n groot effect als met de aswolk, maar we merken wel dat we vol zitten’, zegt Patricia Voogd van Sheraton Amsterdam Airport Hotel.

Kleine plus hotelsector door vluchtannuleringen

Voogd zegt dit na navraag van MissetHoreca.nl over de gevolgen van de vertragingen op Schiphol.

‘We hebben er niet zo heel erg veel last van, het zijn geen extreme taferelen. We merken wel dat veel gasten op het laatste moment binnenkomen en dat we iets meer no-shows hebben dan normaal. Gisteren zaten we helemaal vol. Het wordt voor ons goed opgeheven; er komen mensen niet, maar tegelijkertijd komen er ook extra mensen inchecken omdat hun vlucht niet gaat. Voor ons slaat de balans iets uit naar ons voordeel.’

Gisteren waren er veel vertragingen op Schiphol. De luchthaven Gatwick bij Londen is tot donderdagochtend gesloten. Alle vluchten die tot woensdag gepland stonden vanaf Schiphol naar Gatwick werden geannuleerd. Ook vluchten naar Zwitserland en Frankrijk werden geannuleerd.

Schiphol zelf heeft nog geen last van het winterse weer in Nederland.

Reageer op dit artikel