nieuws

Kort geding tegen Hof van Saksen van de baan

Hotel

Het kort geding dat tuinder De Kroon Groenprojecten tegen bungalowpark Hof van Saksen had aangespannen is van de baan. Op de ochtend van de procesdag hebben beide partijen een schikking getroffen.

Kort geding tegen Hof van Saksen van de baan

De tuinder zegt nog 40.000 euro tegoed te hebben van het in financiële nood verkerende bungalowpark Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht. Het is niet bekend hoeveel geld de tuinder nu heeft gekregen van Hof van Saksen.

De claim gaat om geleverde diensten waarvoor De Kroon materiaal heeft aangeschaft en extra mensen inhuurde. Het kort geding zou dienen op dinsdag 26 juli.

Boeren wel naar rechter

Een andere rechtszaak rondom Hof van Saksen is die van de zo’n vijftig boeren tegen hun belangenorganisatie LTLO Noord. Zij stappen naar de rechter om een vergoeding van 4 miljoen euro te eisen om zo hun verloren investering in Hof van Saksen terug te krijgen.

LTO Noord heeft de boeren nadrukkelijk geadviseerd om geld te steken in het vakantiepark, aldus Marcus Bijloo, de advocaat van de boeren, tegen RTV Noord. De organisatie zou voor dit advies 1,5 miljoen euro aan commissie hebben ontvangen.

Banken nieuwe eigenaar?

Het in opspraak geraakte vakantiepark wordt naar alle waarschijnlijkheid overgenomen door de banken ABN AMRO en de Rabobank. Een definitief akkoord is er echter nog niet. De banken zullen vervolgens op zoek gaan naar een exploitant voor het park. Roompot is dan de meest waarschijnlijke kandidaat omdat deze eerder al plannen aankondigde om Hof van Saksen over te nemen.

Reageer op dit artikel