nieuws

Krasnapolsky gooit kamers in de uitverkoop

Hotel

In een laatste poging de hotelkamers bezet te krijgen, zijn de luxe vijfsterrenhotels hun kamers voor spotprijzen aan het dumpen. Overnachten in het Krasnapolsky Hotel op de Dam in Amsterdam kan al voor 56 euro.

Krasnapolsky gooit kamers in de uitverkoop

Doordat zowel de internationale toeristische markt als de zakelijke markt is ingestort, staan op veel vijfsterrenlocaties zeven tot acht van de tien hotelkamers leeg.

Minder dan de helft

Terwijl voor de kredietcrisis slapen onder de 250 euro in een vijfsterrenhotel in met name Amsterdam vrijwel niet mogelijk was, kun je in deze crisistijden een kamer boeken voor een paar tientjes.

Terwijl het luxe vijfsterren Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam kamers aanbiedt voor 57,50 euro per persoon, kun je in het Krasnapolsky Hotel (NH) Hoteles) op de Dam in Amsterdam een nachtje voor 56 euro verblijven.

Andere luxe hotels gaan mee in de prijsverlagingen. In het NH Barbizon Palace (5*) mag je een nachtje slapen voor 69 euro per persoon. De viersterrenhotels Golden Tulip Amsterdam Centrum en het American Hotel (Eden) bieden kamers aan voor 45 euro per persoon.

Schiphol

Het Holiday Inn Schiphol (4*), die de teruglopende kamerbezetting sterk merkt door de terugloop van het aantal reizigers op Schiphol, biedt nu ‘luxe kamers’ aan voor 49,50 euro per persoon.

Een en ander blijkt uit de prijzen die de luxe hotels aanbieden op de (internationale) boekingssites op internet, zo schrijft De Telegraaf maandag. Een voorbeeldsite: www.booking.com/hotel.

Reageer op dit artikel