nieuws

Krasnapolsky voorlopig niet uitgebreid

Hotel

NH Hotels zet de uitbreidingsplannen van Grand Hotel Krasnapolsky in de ijskast. ‘Door de crisis staat onze kasstroom een investering in nieuwbouw niet toe,’ aldus NH-directeur Arco Buijs. Wel wordt het bekende hotel aan de Dam in Amsterdam over een jaar grondig gerenoveerd.

Krasnapolsky voorlopig niet uitgebreid

NH werkt al jaren aan uitbreidingsplannen voor zijn vlaggenschip. Daarover werd onlangs overeenstemming bereikt met de gemeente Amsterdam. Maar omdat de uitbreiding gerealiseerd moet worden in een zeer smalle steeg zijn de kosten voor het project te hoog, zo zegt Buijs in het Parool. ‘De droom blijft, maar nu niet.’

Uitbreiding van het hotel

‘We sluiten niet uit dat we ooit zullen uitbreiden, maar hebben geen termijn in gedachten. Stel dat we over drie jaar zo’n besluit nemen, dan duurt het tenminste nog eens drie jaar voordat we aan de slag kunnen.’

Het hotel zal nu worden gerenoveerd, eveneens een miljoenenoperatie. ‘Dat hebben we jaren uitgesteld vanwege de nieuwbouwplannen, waarin renovatie zou worden meegenomen. Maar we moeten alle 478 kamers en de publieke ruimtes aanpakken.’

Hotel blijft open

Buijs verwacht dat de werkzaamheden, waarbij het hotel geopend zal blijven, eind volgend jaar van start gaan. Daarbij zal ook de Jansvleugel, die op de nominatie stond te verdwijnen, worden aangepakt. ‘Maar we investeren wel zo, dat we straks niet aan kapitaalsvernietiging doen.’

Krasnapolsky staat daarnaast voor nog meer ingrijpende werkzaamheden. ‘Onder een groot deel van het gebouw zijn de fundamenten rot. Aan de kant van de Dam moeten binnen vijf jaar nieuwe palen worden geslagen. Andere delen van de fundering moeten binnen twintig jaar worden aangepakt.’

Reageer op dit artikel