nieuws

Lagere boete voor prins voor mishandeling hotelmanager

Hotel

De Duitse echtgenoot van prinses Caroline van Monaco, prins Ernst August von Hannover, moet 200.000 euro boete betalen wegens mishandeling van een hotelmanager in Kenia tien jaar geleden. Dit heeft een Duitse rechtbank dinsdag bepaald.

Lagere boete voor prins voor mishandeling hotelmanager

De boete is aanzienlijk minder dan de 445.000 euro boete die de prins in zijn eerste proces in deze zaak in 2004 opgelegd kreeg. De rechters besloten later tot een nieuw proces na getuigenissen van prinses Caroline die de lezing van Von Hannover ondersteunden. De prins ontkende mishandeling en stelde dat hij destijds in het vakantie-oord Lamu de Duitse hotelmanager enkel twee klapjes gaf. Hij wilde vrijgesproken worden.

Reageer op dit artikel