nieuws

Lucas Petit koopt Golden Tulip Avegoor

Hotel

Ondernemer Lucas Petit is de nieuwe eigenaar van Golden Tulip Hotel Avegoor in Ellecom nabij Arnhem. Het is een van de laatste van de veertien bedrijven uit de failliete keten waarvoor nog geen koper was.

Lucas Petit koopt Golden Tulip Avegoor

Petit, eigenaar-directeur van Hoscom (Hospitality Company), maakte het nieuws over de aankoop zojuist bekend aan Misset Horeca. ‘Het is heel snel gegaan, ik ben mezelf op dit moment aan het introduceren.’

Hoscom wordt eigenaar van de exploitatie. Eerder deze week werd bekend dat Green Properties het vastgoed overneemt. Green Properties is ook eigenaar geworden van GT Winterswijk en GT Wageningen.

Geen Golden Tulip

Avegoor zal niet verder gaan als Golden Tulip. ‘De waarde van het merk Golden Tulip is nihil gebleken voor het bedrijf. Avegoor kan heel goed onder de eigen naam, dus zelfstandig, floreren. Het is een prachtig hotel op een prachtige locatie’.

Landgoed Avegoor heeft een 4-sterren hotel met 73 design kamers, 5 suites, 3 restaurants; Giga’s, Noon en MAX bar & grill, 15 conferentie zalen en 2 boardrooms, een overdekt zwembad, sauna en tennisbaan. Het samenspel van het gevoel van vroeger met modern design maakt de inrichting bijzonder.

Avegoor is gelegen op een acht hectare groot landgoed en wordt omringd door eeuwenoude beuken en eikenbomen. Het landgoed bevindt zich aan de rand van de Veluwe, dicht bij de Posbank en de IJssel.

Inspiratie

Lucas Petit wil met Landgoed Avegoor inspelen op de vraag naar bijzondere hotelaccommodaties, waar inspiratie en rust centraal staan. Hij wil investeren in kwaliteit en de rijke geschiedenis van het landgoed combineren met design en moderne kunst.

Hiermee wil hij in de toekomst de eigen identiteit van Avegoor verder uitbouwen.

Voor Lucas Petit is Landegoed Avegoor het zesde bedrijf. Petit is tevens eigenaar van Landgoed de Holtweijde, Badhotel Rockanje, Delta Hotel Vlaardingen, Stroom Rotterdam en het nieuwe Cruise Hotel aan boord van de ss Rotterdam. Hotels met ieder een geheel eigen identiteit, waardoor Avegoor helemaal past binnen de filosofie van Hoscom; bijzondere locaties met bijzondere concepten die de omweg waard zijn.

Reageer op dit artikel